Sportteam Meppel Actief heeft de afgelopen maanden de leerlingen van de basisscholen in de gemeente Meppel uitgedaagd om het meest lekkere, leuke en gezonde Kindermenu 2.0 van de gemeente Meppel te bedenken. Het IVN met het programma Jong Leren Eten en Drenthe Gezond zijn de Provinciale aanjagers. Inmiddels zijn de inzendingen beoordeelt door een heuse vakjury bestaande uit wethouder Jaap van der Haar, chefkok Wilko Korthuis en Henk Hof van restaurant de Nije, JOGG-regisseur Alida Pasveer en buurtsportcoach Liane van Elp.

De winnende klas 3-4-5A van OBS De Woldstroom is op donderdag 20 december om 14.00 uur door wethouder Jaap van der Haar, restaurant de Nije, restaurant El Milagro en Sportteam Meppel Actief verrast met een cheque voor het winnen van de kookworkshop bij restaurant de Nije. Het winnende gerecht wordt op de menukaart van restaurant de Nije en El Milagro geplaatst. De niet-winnende inzendingen winnen voor hun hele klas het kookboek ‘Chef het samen’.

De complete recepten uit de twaalf Drentse gemeenten zullen worden opgenomen in een speciaal kookboek Kindermenu 2.0 Provincie Drenthe. Ook de restaurants die de Kindermenu’s op de menukaart hebben gezet krijgen hierin speciale aandacht.