Meppel Actief & Gezond start een pilot Walking Football in samenwerking met FC Meppel. Er wordt 2 september begonnen met een pilot van vijf trainingen. Mannen en vrouwen van 55 jaar en ouder zijn welkom tijdens deze trainingen bij FC Meppel, op sportpark Ezinge.

De inloop van de eerste training van de pilot begint donderdag 2 september bij de kantine van FC Meppel. Daarna is er een inleidend praatje. Vervolgens wordt er een uur getraind. Frans Fleer, een ervaren trainer, begeleidt de uitgebreide warming-up, een aantal oefeningen en spelvormen. Met een partijtje sluit hij de training af.  ,,Het is niet alleen even lekker sporten en ontspannen, het gaat ook om sociale contacten”, zegt Fleer.

Na afloop kunnen de voetballers dan ook nog even napraten met een kop koffie, als ware het een heuse derde helft. Mensen van zestig jaar en ouder kunnen meedoen.

Het motto is immers: ,,Je bent nooit te oud om te leren.”

Aanmelden voor Walking Football kan via buurtsportcoach Liane van Elp: 06-13702656 of een mail te sturen naar info@meppelactief.nl (vermelden naam, telefoonnummer, mailadres en evt. medische bijzonderheden).