Sinds februari 2019 is Désirée werkzaam als cultuur- en buurtsportcoach in de gemeente Meppel. Ze werkt van maandag t/m donderdag, in totaal 32 uur. Waarvan enkele uren per week als cultuurcoach en de rest als buurtsportcoach.

Naast dat er onderling tussen de buurtsportcoaches veel contact is, is elke buurtsportcoach aanspreekpunt voor verschillende doelgroepen/thema’s. Als er binnen Meppel Actief vragen binnen komen op de gebieden; jongeren, aangepast sporten of gezonde voeding, dan pakt Désirée deze vragen op. Daarnaast houdt Désirée zich binnen haar werkzaamheden bezig met het communicatieplan, onderzoeken, planningen en de organisatie van verschillende activiteiten.

In de werkzaamheden als cultuurcoach, ondersteunt Désirée het Cultuurplatform Meppel. Als er vragen binnen komen vanuit de culturele sector, dan kijkt Désirée wat zij hierin kan betekenen. Dit kan bijvoorbeeld de rol van verbinder aannemen zijn. Daarnaast sluit Désirée aan bij het Cultuurtraject+, waar samen met drie middelbare scholen in de gemeente Meppel, gewerkt wordt aan overkoepelende cultuurprojecten.

Vragen ergens over? Mail of bel gerust naar Désirée;

Desiree.meppel@sportdrenthe.nl en/of 06-38928578

Liane is vanaf 2015 actief binnen de gemeente Meppel. Op dit moment werkt zij 36 uur verdeelt op de maandag t/m donderdag en heeft Liane meerdere taken binnen haar functie. Naast dat er onderling tussen de buurtsportcoaches veel contact is, is Liane het aanspreekpunt voor Senioren sport en bewegen, hieronder valt dat zij de vragen vanuit organisaties, verenigingen en inwoners beantwoord, verschillende activiteiten organiseert zoals valpreventiemarkt, Balkon beweegdag, Wereldfietsdag en loopfietsclinics met kinderdagverblijven bij verzorgingstehuizen.

Daarnaast is Liane ook actief met andere projecten zoals de pieteninstuiven, sport en beweegactiviteiten op het schoolplein, Nationale Buitenspeeldag, Team:Fit aanspreekpunt, studentenbegeleiding en brengt zij maandelijks de nieuwsbrief uit.

Vragen ergens over? Mail of bel gerust naar Liane.
liane.meppel@sportdrenthe.nl en/of 06-13702656
Aanmelden nieuwsbrief, klik hier.

Vanaf september 2021 is Yorick werkzaam als buurtsportcoach en vakleerkracht Lichamelijke Opvoeding binnen de gemeente Meppel. Op dit moment werkt hij 15 uur verdeelt over de dinsdag, donderdag en vrijdag.

Yorick is veel in de praktijk te vinden als vakleerkracht. Hij is aanspreekpunt voor het project Pauzespelen voor de scholen van stichting Promes, waarbij alle kinderen in beweging worden gezet en kennis maken met verschillende beweegactiviteiten die ze in de pauze kunnen doen.

Daarnaast is Yorick ook actief bij andere projecten zoals Troellietime (voetbal in de Haveltermade) en Politiekids.

 Vragen ergens over? Mail of bel gerust naar Yorick.
yorick.meppel@sportdrenthe.nl en/of 06- 51406697

[caldera_form id=”CF5a90013a4a3a0″]

Amee is werkzaam bij Meppel Actief sinds 1 juni 2022. Rond deze tijd studeert zij ook af aan de opleiding Sportkundige aan de Hanze Hogeschool te Groningen. Amee neemt Roxanne haar uren over vanwege zwangerschapsverlof, haar werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag.

Een groot deel van de werkzaamheden van Roxanne worden overgenomen door Amee. Zo ligt Amee haar interesse en ervaring op het gebied van de beweegvriendelijke openbare ruimte en zal ze de werkzaamheden binnen dit thema oppakken. Ook zal ze het contact met sport- en beweegaanbieders overnemen en er voor zorgen dat de standpunten en diensten van Meppel Actief gecommuniceerd worden en er sportieve samenwerkingen ontstaan.

Amee is te bereiken via amee.meppel@sportdrenthe.nl en/of 06-38928579

Wellicht kennen jullie Roxanne al, zij is al een aantal jaar actief binnen de gemeente Meppel. Op dit moment werkt zij 24 uur verdeelt over de maandag, woensdag en donderdag en heeft Roxanne meerdere taken binnen haar functie. Naast dat er onderling tussen de buurtsportcoaches veel contact is, is Roxanne het aanspreekpunt voor Sport- en Beweegaanbieders, hieronder valt dat zij de vragen vanuit verenigingen beantwoord, toernooien en sportinstuiven organiseren en wordt er informatie naar onze contactpersonen gestuurd met relevante onderwerpen om zo de sport in Meppel te ondersteunen.

Daarnaast is Bewegen in de Openbare Ruimte ook een belangrijk onderwerp binnen Meppel Actief, hieronder vallen uiteenlopende taken zoals het in kaart brengen van BIOR binnen de gemeente Meppel, maar ook het wegzetten van een beweegaanbod. Meppel Actief biedt ook diverse cursussen aan om zo kennis over te dragen naar andere organisaties binnen de gemeente, Roxanne is onder andere cursusbegeleider van Natuursprong en Beweegkriebels.

Naast deze taken doet Roxanne ook de administratie binnen het team, te denken aan werkplannen, begroting en studentenbegeleiding. Kortom een sportieve, drukke bezigheid. Vragen ergens over? Mail of bel gerust naar Roxanne.
roxanne.meppel@sportdrenthe.nl en/of 06-38928579