Met behulp van het beweegprogramma RenSpringGooi maken de kinderen kennis met atletiek. De combinatie en afwisseling van de verschillende bewegingen in het programma bevorderen de motorische ontwikkeling van het kind. Ren Spring Gooi laat basisschoolkinderen op een leuke en goede manier zo veel mogelijk bewegen. Wanneer een kind plezier heeft in bewegen, motiveert dat om te blijven bewegen. Op deze wijze levert Ren Spring Gooi een positieve bijdrage in het aanleren van een gezonde leefstijl.

De beweegminuut met Epke Zonderland en Dafne Schippers.
Bewegen tussen de lessen door verhoogt de concentratie van kinderen. Tijdens de beweegminuut met Epke en Dafne verschijnen via een eenvoudige en interactieve online tool (bijvoorbeeld op het Digibord) Epke Zonderland en Dafne Schippers in beeld. Zij dagen de kinderen in verschillende beweegvideo’s uit om samen met hen een paar energizers te doen.

Wilt u als school/klas meedoen aan de beweegminuut met Epke en Dafne? Stuur een mail naar renspringgooi@atletiekunie.nl. Atletiekunie neemt dan zo snel mogelijk contact op.

Hebt u als school interesse in de gratis gastlessen gegeven door de atletiektrainers van AV de Sprinter? Dan vragen wij u het aanmeldformulier (zie ontvangen mail via school) in te vullen en voor vrijdag 16 februari 2018 15.00 uur in te leveren bij lvanelp.cf.meppel@sportdrenthe.nl