Politiekids Meppel gaat van start

Politie Meppel, Weerbaar Meppel, Sportteam Meppel Actief en Welzijn MensenWerk hebben de handen inéén geslagen om in Meppel een pilot Politiekids te gaan draaien in de wijk Haveltermade.

Politiekids is een project waarbij kinderen van 7 tot en met 11 jaar worden betrokken bij het politiewerk. Met de Politiekids willen wij kinderen ondersteunen in wat zij belangrijk vinden in de wijk. Er wordt onder andere gekeken naar het afval op straat en het hard rijden in de wijk.

Als Politiekid ga je samen met de politie en andere Politiekids één keer per maand op pad. Zij voeren dan een leuke, spannende actie uit in de buurt om de veiligheid in de leefomgeving te verbeteren. Om dat goed te kunnen, trainen de Politiekids elke week. Zij krijgen, naast de politie, ook training in “Stevig in je schoenen” (Weerbaar Meppel), “Snel met je lijf” (Sportteam Meppel Actief) en “Sterk in de groep” (Welzijn MensenWerk). In een half jaar tijd leiden we ze op tot echte Politiekid.

Voordat we beginnen met het opleiden tot Politiekid, worden de Alpha en Beta groepen beëdigd door de burgemeester in het gemeentehuis.

Wilt u meer informatie? Mail dan naar politiekidsmeppel@gmail.com.