Hoe start ik een OldStars Sport initiatief op binnen onze club 

Sportclub Drenthe en het Nationaal Ouderenfonds organiseren op woensdag 24 maart 2021 samen met
12 buurtsportcoaches senioren uit de Drentse gemeenten een kennismaking (online) over OldStars Sport. Steeds meer sportclubs denken na over het betrekken en binden van diverse doelgroepen binnen de vereniging. Voor de doelgroep 55+ liggen er kansen met het programma OldStars Sport. Hierbij is het motto: een leven lang sporten en bewegen bij de vereniging.

Met OldStars kunnen deelnemers op latere leeftijd op een laagdrempelige manier het spelletje blijven spelen. In deze online sessie leggen we uit wat OldStars precies inhoudt en hoe je het kunt opstarten binnen de club of in de gemeente. Aan de hand van inspirerende voorbeelden leggen we uit wat het positieve effect is voor de club en de deelnemers.

De sessie is bedoeld voor bestuurders, vrijwilligers, trainers-coaches, oud leden, senioren sporters van sportverenigingen of andere sportaanbieders. De bijeenkomst wordt online gehouden via Zoom en start om 20:00 uur. Het programma duurt ongeveer anderhalf uur. Verenigingen en andere geïnteresseerden kunnen zich aanmelden om deel te nemen aan de Zoom meeting via https://sportclubdrenthe.nl/agenda/online-sessie-oldstars-sport.

Sportclub Drenthe organiseerd de gehele maand maart speciale webinars voor verenigingen met verschillende thema’s. Zo werd er begonnen met online sessies rondom de actuele corona problematiek. Op woensdag 17 maart is er nog een speciale sessie met het thema ‘De sportclub mag weer open, en nu?’ Kijk voor de actuele sessies op https://sportclubdrenthe.nl/agenda/. Meer informatie voor verenigingen over de corona maatregelen is te vinden op https://sportclubdrenthe.nl/corona/.

OldStars Sport

Met OldStars Sport ontwikkelt het Nationaal Ouderenfonds de ouderenvriendelijke sportomgeving bij sportverenigingen. Na het succes van OldStars walking football zijn meer nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers ontwikkeld. Ouderen kunnen nu ook kiezen voor OldStars walking hockey, OldStars tennis, OldStars tafeltennis, OldStars walking handball, OldStars walking korfball, OldStars walking rugby, OldStars running, OldStars cycling, OldStars volleyball en OldStars walking basketball.