Hoofdcontent

Start wereldmeiden en wereldgozers

27 november 2023

Maandag 27 november is Meppel Actief in samenwerking met Stad & Esch gestart met het project wereldmeiden en wereldgozers. Vorig schooljaar was er ook al een groep wereldmeiden en dit schooljaar is dat uitgebreid met een groep wereldgozers.

 

Wereldmeiden en wereldgozers is een maatjesproject waarin een divers samengestelde groep meiden of jongens al sportend hun netwerken voor elkaar ontsluiten en van elkaars leven en achtergrond leren.

In een groep van buddy’s (MDT’ers) en deelnemers (nieuwe Nederlanders) gaan ze 8 weken lang in een sportcarrousel verschillende sporten uitproberen. De deelnemers kiezen daarna een sport, die ze met de buddy nog 7 weken lang gaan doen bij de sportclub. Naast het wekelijks sporten besteden de buddy’s tijd aan het meedenken over het project wereldmeiden/wereldgozers en organiseren zij zelf activiteiten. Samen met andere MDT-ers creëren zij kansen en nemen zij belemmeringen weg. De maatschappelijke diensttijd duurt in totaal ongeveer 80 uur, verspreid over 6 maanden (gemiddeld 3 uur per week).

 

Wat is Maatschappelijke Diensttijd?

MDT is de afkorting van maatschappelijke diensttijd. Doe je mee met wereldmeiden/wereldgozers MDT, dan ontdek je jouw talenten en doe je tegelijkertijd iets goedt voor een ander. Je leert veel over jezelf, over wat je kunt en leuk vindt. Je volgt workshops, intervisie en na afloop krijg je een certificaat. Daarnaast ontmoet je nieuwe mensen, je wordt een buddy en maak je onze samenleving sterker. Je kan de MDT doen als vrijwilliger, maar ook als (maatschappelijke) stage voor je opleiding.

 

Voor het project is Meppel Actief nog op zoek naar mensen tussen de 12 en 30 jaar die de jongeren willen begeleiden naar het sport- en beweegaanbod. Dat betekend een paar keer (2 tot 4 keer) meegaan naar de aanbieder en helpen met de weg daarnaartoe.

Lijkt het je leuk om een buddy te worden of wil je meer informatie over het project wereldmeiden en wereldgozers? Neem dan contact op met buurtsportcoach Liane van Elp via liane.meppel@sportdrenthe.nl of 06-13702646.