Hoofdcontent

Opening Beweegbank Nijeveen

3 april 2024

Nijeveen heeft een nieuwe beweegbank. Met de beweegbank kunnen mensen oefeningen doen in de buitenlucht. Het is een fitnessapparaat en een bank in één. Woensdag 3 april werd de bank geopend. Woensdag 3 april om 10 uur opende huisarts Roelof Moes samen met Mart Kruithof een fysiotherapeut van Prima Life de beweegbank.

 

De bank staat in de openbare ruimte aan de dorpsstraat in Nijeveen bij de jeu-de-boules baan naast de gereformeerde kerk. Daar kan iedereen er gratis gebruik van maken. Op de bank staan afbeeldingen met oefeningen die je kan doen. Daarnaast is er en app als ondersteuning voor meer oefeningen. De oefeningen zijn ook gericht om vallen te voorkomen. Je traint op kracht, balans en botversterking. Je kunt elkaar ook ontmoeten bij de bank en samen oefeningen doen.

 

De beweegbank is van het merk IPitup. Fysiotherapeuten van Prima Life en ’t Oevertje zijn gecertificeerde IPitup-trainers. De fysiotherapeuten gaan de beweegbank gebruiken met de mensen die ze behandelen.

 

De bank is mogelijk gemaakt door verschillende partners: Petra Hasper van fysiotherapie ’t Oevertje, Mart Kruithof van fysiotherapie Prima Life, dorpsregisseur Hans van Zwolle van gemeente Meppel , SWON Nijeveen, dorpsvereniging Nijeveen, hardlooptraining Johan ten Kate, het Kerspel, Stichting Sport en Beweeg (Norbert Baas), WMO consulenten van gemeente Meppel Suzanne Schotanus en Nienke Grotenhuis, dokter Moes. De dorpsvereniging gaf aan blij te zijn met dit initiatief en de samenwerking met Meppel Actief en andere partners.