Hoofdcontent

De beweegkoffer uit Meppel wordt opgemerkt in andere gemeenten.

30 november 2023

Begin 2023 zijn vier kinderdagverblijven in Meppel aan de slag gegaan met de beweegkoffer, met de beweegkoffer stimuleer je ouders en hun kinderen om thuis te bewegen.

Leuk om te weten is dat Meppel Actief het afgelopen jaar benaderd is door onder andere een kinderopvang uit Asten (Noord-Brabant), een kinderdagverblijf uit Deventer (Overijssel) en een buurtsportcoach uit Steenwijkerland. Zij hebben informatie opgevraagd en gekregen om ook aan de slag te gaan met de beweegkoffers.

Wat is de beweegkoffer?

Als professionals weten wij hoe belangrijk het is om al met de jongste kinderen volop te bewegen, maar hoe help je ouders om thuis met hun baby, dreumes of peuter actief te worden? Daar is de beweegkoffer voor. De beweegkoffer bevat verschillende speelmaterialen en ouders mogen de koffer een periode mee naar huis nemen.

Door vroeg te investeren in bewegen, leg je de basis voor een actief leven. Kinderen ervaren zo van jongs af aan dat bewegen leuk is. Dat werkt door totdat ze volwassen zijn. Het stimuleren van bewegen voor 0- tot 4-jarigen is belangrijk voor bijvoorbeeld het ontwikkelen van motorische vaardigheden, bot- en spierontwikkeling en ontwikkeling van de hersenen.

 

In het filmpje kun je zien hoe de beweegkoffer eruit ziet: Beweegkoffer - YouTube