JOGG

Jongeren op Gezond Gewicht

Meppel is sinds 2011 JOGG gemeente en daarmee één van de voorlopers in Drenthe. JOGG is gestart in de wijk Koedijkslanden/Berggierslanden en sinds 2014 is de JOGG-aanpak uitgebreid naar alle wijken in Meppel. Naast de Meppel brede Gezonde School aanpak wordt er ook breed ingezet op de actuele JOGG campagnes (Gratis Bewegen, Eet Groente, Drink Water en Slaap Werkt) en op het verbinden van relevante partners. Het begrip JOGG is ondertussen grotendeels vervangen door Drenthe Gezond en Meppel Gezond.

JOGG is een beweging waarbij iedereen in stad, dorp of wijk zich inzet om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Dit wordt gedaan vanuit de JOGG-aanpak. Dit is een lokale, wijkgerichte, integrale en duurzame aanpak rondom jongeren en hun ouders/verzorgers en omgeving.

De JOGG-aanpak is iets wat we samen doen, en brengt samenhang tussen alle losstaande projecten en programma’s. Hierbij kunnen veel lokale partijen een rol spelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de supermarkt en de kinderopvang, maar ook de politie en de woningbouw. Iedereen kan een steentje bijdragen.

Wilt u ook een leuk project organiseren om gezond eten en/of bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken? Laat het ons dan weten! Dan kunnen we kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Hieronder is een overzicht van de activiteiten die het JOGG team Meppel aanbiedt binnen de gemeente Meppel.

Ik wil meer informatie