Graag starten met Nordic Walking?

Jenny Schoemaker, INWA Nordic Walking instructrice, geeft op zaterdag 14 maart van 9:30 tot 10:45 uur een kennismakingsles Nordic Walking.

Waar: Zwarte Dennen, Vijverweg te Punthorst  (Staphorst ); achterste parkeerplaats = 2de vanaf Punthorst.

Kosten: €9,50 inclusief koffie/thee en het lenen van Poles (stokken).

Wat is Nordic Walking?

Nordic Walking is wandelen, waarbij gebruik gemaakt wordt van Poles (stokken). Bij een juiste techniek dragen de Poles bij aan een “total body workout”, waarbij u dus het hele lichaam traint. Een groot voordeel voor u is dat u optimaal uw conditie verbetert terwijl het niet als zwaarder dan gewoon wandelen wordt ervaren. Tijdens het wandelen wordt het  lichaam ondersteund en gaat u rechterop lopen. De paslengte neemt ongemerkt toe, waardoor het looppatroon wordt verbeterd. Nordic Walking is geschikt voor jong en oud, met of zonder lichamelijke beperkingen.

Enkele positieve effecten:

  • Bewegen in de natuur, ervaar de rust en ontspanning
  • Bijna alle spieren zijn actief, waardoor u meer calorieën verbrandt
  • Verminderd de spanning in nek- en schoudergebied
  • Betere looptechniek, waardoor het lopen meer plezier geeft
  • Meer stabiliteit en balans, ideaal als middel binnen valpreventie
  • Een complete work-out beginnend vanaf de voordeur, wanneer u maar wilt

Bij een juist aangeleerde techniek is het een fijne sport, die niet zwaar aan voelt, maar zeer effectief is om uw uithoudingsvermogen te verbeteren.

Om te starten hoeft u geen grote investeringen te doen. Een paar goede wandelschoenen, makkelijk zittende kleding en een paar Nordic Walking Poles. Bij de kennismakingsles zijn Poles aanwezig, die geleend kunnen worden.

Wilt u een leuke sportieve activiteit organiseren voor vrienden, familie of een bedrijfsuitje? Heerlijk in de natuur rondstappen, onder begeleiding kennismaken met de grondbeginselen van het Nordic Walking en afsluiten met een hapje of drankje, dan kunt u ook contact met Jenny opnemen.

Meer informatie is ook te vinden op https://nordicwalking.nl/

Voor vragen en/of opgave voor de kennismakingsles (inclusief lichaamslengte doorgeven ivm gebruik Poles) kunt u contact opnemen met Jenny Schoemaker: jenny.schoemaker@gmail.com of 06-42544918.

Kom zelf Nordic Walking ervaren en u zult versteld staan wat het met uw lichaam doet.

Nordic Walking, goed voor geest en lichaam.