Jeugdfonds Sport en Cultuur

De buurtsportcoaches van Meppel Actief & Gezond zijn intermediair voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Voor ouders/verzorgers

Uw dochter wil op judo, uw zoon wil voetballen. Maar u heeft geen idee waar u het geld vandaan moet halen. Misschien kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt mee aan de contributie en/of sportattributen voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is.

Klik hier voor meer informatie.


Kind Support Meppel: ieder kind doet mee!

Spullen voor school, hobby’s, een laptop of een verjaardagsfeest. Natuurlijk wilt u dat uw kind overal aan mee kan doen. Maar vanzelfsprekend is dat niet. Vaak door gebrek aan geld. Weet dan: Kind Support Meppel helpt!

Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen zonder zorgen naar school kunnen gaan. Dat ze van hun vrije tijd genieten en dat ze spullen kunnen kopen die ze nodig hebben. Ook de kinderen die opgroeien in een gezin waar niet zoveel geld is. Kind Support Meppel is er speciaal voor deze gezinnen. Met het Kindpakket kan uw kind meedoen!

Wil je gebruik maken van Kindsupport?
Een aanvraag doen is heel makkelijk, klik hier om naar de juiste website te gaan.


Fonds Deelname Maatschappelijke activiteiten

Er is veel te doen in de maatschappij. Dit brengt kosten met zich mee. Omdat ook inwoners met een minimuminkomen moeten kunnen deelnemen aan wat er in onze samenleving te doen is, kunnen zij bij de gemeente een tegemoetkoming voor diverse kosten aanvragen. U kunt een tegemoetkoming krijgen voor sociale, culturele, educatieve en sportieve activiteiten, zoals:
Contributies van (sport-)verenigingen
Abonnement zwembad
Lidmaatschap bibliotheek

Bezoek aan musea, theater, dierentuin etc.

Hoogte tegemoetkoming

De tegemoetkoming bedraagt per kalenderjaar:

Volwassene € 150,00
Kinderen tot 18 jaar € 100,00

Wel zijn er inkomsten voorwaarden aan verbonden. Meer informatie is hier te vinden.


Boekje ‘Leven met weinig geld’

In Meppel is een boekje uitgebracht met tips over Leven met weinig geld. Klik hier om hier boekje in te zien.

Ik wil meer informatie

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur vergoedt alleen contributie van sportverenigingen die zijn aangesloten bij de landelijke sportbonden van de sportkoepel NOC*NSF.