Maandag 25 mei zou de Avond4Daagse 2020 in Meppel starten. Helaas door het Coronavirus kan deze niet doorgaan..
Drenthe gezond geeft samen met de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) de mogelijkheid aan de kinderen in Drenthe om de alternatieve Avond4daagse te lopen. Samen met het gezin kunnen kinderen in één week, tot 1 juli, vier verschillende routes lopen van 5 of 10 kilometer. Met een app kunnen de routes geregistreerd worden en dan krijgen de deelnemers een officieel wandeldiploma van KWBN.
De voorwaarden
1. Wandel tussen 1 mei en 1 juli de Alternatieve Avond4daagse. Dit doe je door in deze periode in vijf achtereen volgende dagen, 4x een afstand van 5 of 10 kilometer te wandelen. Er mag 1 rustdag tussen zitten.
2. Hoewel het de Alternatieve Avond4daagse is, mag je ook overdag lopen
3. Houd je aan de maatregelen van de Rijksoverheid. Loop dus alleen of met je gezin, houd 1,5 meter afstand en als je ziek of verkouden bent blijf dan binnen.
4. Stuur 4 afbeeldingen(screenshots) in als bewijs dat je 4 verschillende dagen 4 verschillende routes hebt gelopen

Upload je bewijs op [https://drenthe-beweegt.nl/alternatieve-avond4daagse/] en ontvang van de KWBN (Koninklijke Wandelbond Nederland) en Drenthe gezond een officiële wandeldiploma.
Om tot vier verschillende routes te komen adviseren wij de applicatie Imagine Run/eRoutes te gebruiken. Maar ook andere Apps kan je gebruiken, zoals bijvoorbeeld Strava.