MEPPEL – Begin maart was de afsluiting van het traject Kindermenu 2.0. Gedeputeerde Henk Jumelet heeft hiervoor de Drentse wethouders, de deelnemende restaurants en de JOGG-regisseurs uit provincie Drenthe uitgenodigd. Wethouder Jaap van der Haar heeft samen met restaurant El Milagro Meppel letterlijk op de kaart gezet. Tijdens de afsluiting heeft TV kok Rudolph van Veen nog een korte kooksessie gegeven.

Afgelopen najaar hebben kinderen van het basisonderwijs zich verdiept in het maken van een gezond en duurzaam kindermenu. Vanuit Meppel deden restaurant De Nije uit Nijeveen en restaurant El Milagro uit Meppel mee aan Kindermenu 2.0. Een jury, bestaand uit wethouder Jaap van der Haar, JOGG regisseur Alida Pasveer, buurtsportcoach Liane van Elp en de Chef-kok van restaurant de Nije, heeft vervolgens uit alle inzendingen een winnaar gekozen. Beide restaurants hebben het winnende Kindermenu 2.0 uit Meppel, van groep 3-4-5A van OBS De Woldstroom, op hun menukaart gezet. Daarnaast krijgt de winnaar samen met de hele klas een kookworkshop bij restaurant de Nije in Nijeveen. De kinderen die niet hebben gewonnen, hebben allemaal het kookboek ‘Chef het samen’ van Keet Smakelijk uitgereikt gekregen.

Alle winnende recepten uit elke Drentse gemeente zijn samen gebundeld. Daaraan zijn reacties en verhalen van de deelnemers en juryleden toegevoegd. Met als eindresultaat een receptenboekje dat verspreid gaat worden.