De afgelopen weken zijn leerlingen uit klas V1Ha van CSG Dingstede, tijdens het vak O&O (Onderzoek en Ontwerpen) op het Technasium, druk bezig geweest met het project ‘De gezonde snack’. Dit project is een samenwerking met CSG Dingstede, JOGG Meppel en restaurant de Brasserie in Meppel.

De leerlingen is gevraagd om een nieuwe gezonde snack te ontwikkelen. De snack moet goed uitgebalanceerd zijn met weinig calorieën. Daarnaast moet de snack een mooie vorm hebben, gezond zijn, snel klaar en natuurlijk lekker! Bij de bereiding dient rekening gehouden te worden met duurzaamheid.

Na 8 weken te hebben gewerkt aan het project, was daar het jurymoment. In de jury zat Constant van Saltbommel, chef-kok bij restaurant de Brasserie in Meppel en buurtsportcoach Désirée Prins.
De snacks liepen uiteen van een gezonde donut tot aan een gezonde pizza. Het recept dat het beste is verkozen door de jury was de gezonde fruitreep. Het gehele recept gemaakt door de leerlingen, is hier te vinden.

Deze snack zal de komende tijd in de vitrine komen te liggen bij de Brasserie in Meppel. Daarnaast zal de snack uitgedeeld worden bij een groep mensen in de gemeente Meppel die wel wat extra’s verdienen in deze corona tijd.